eksplozija

Na Nizozemskem, v Avstriji, Nemčiji in Belgiji silvestrovanje pospremile nesreče

Na Nizozemskem je v nesreči s pirotehniko na zadnji večer starega leta umrl 12-letni deček, še eden je bil huje poškodovan. V Avstriji je pirotehnika terjala življenje 23-letnika, v Nemčiji pa 37-letnika. V Belgiji je medtem silovita eksplozija v stanovanjski hiši v petek vzela štiri življenja, medtem ko so eno žensko uspeli rešiti izpod ruševin.

Preberi »

V eksploziji v podjetju Sij Metal Ravne poškodovana dva delavca

V jeklarni družbe Sij Metal Ravne je dopoldne prišlo do eksplozije pri čiščenju žlindrne jame pod elektroobločno pečjo. Pri tem sta se poškodovala dva delavca, enega so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. Delo na peči je ustavljeno, preiskava nesreče pa še poteka, so za STA pojasnili v skupini Slovenska industrija jekla (Sij).

Preberi »

V eksploziji v mizarski delavnici na Lancovem trije mrtvi

V nedelujoči mizarski delavnici na Lancovem v bližini Radovljice je danes nekaj pred 15.30 odjeknila eksplozija. V objektu so bile v času eksplozije tri osebe, vse tri pa so bile tako hudo poškodovane, da so umrle na kraju dogodka. Prvi podatki kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva, vzrok eksplozije pa še ni znan.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.