državni zbor

Urška Klakočar Zupančič za STA: Kot pravnico me bodo težko peljali na led 

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič napoveduje, da bo hram demokracije vodila z zgledom. Zavzemala se bo za dvig ravni komuniciranja v parlamentarnih razpravah, želi si namreč, da bi koalicija in opozicija našli skupni jezik. Obljublja, da bodo zakonski predlogi usklajeni s pravnim redom. “Kot pravnico me bodo težko peljali na led,” zatrjuje.

Preberi »

Urška Klakočar Zupančič za STA: Pri meni bodo dobrodošli vsi poslanci

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič ob začetku mandata poudarja, da zna politična prepričanja “pustiti pred vrati” in bo kot prva med enakimi prisluhnila vsem poslancem, a bo tudi nastopila ostro, ko bo treba. Poslanci se morajo zavedati, da položaj zasedajo zaradi ljudi, in ne da “uprizarjajo resničnostne šove v parlamentu”, je prepričana.

Preberi »

V koalicijski pogodbi med drugim določitev minimalne plače pri 800 in minimalne pokojnine pri 700 evrih

Pred napovedanim parafiranjem koalicijske pogodbe strank Gibanja Svoboda, SD in Levica so v javnost prišli nekateri poudarki iz dokumenta, ki bo začrtal temelje dela nove vlade. Med drugim se obetajo spremembe v pokojninskem in zdravstvenem sistemu. Znana je že zaveza o dvigu minimalne plače na 800 evrov neto, minimalne pokojnine pa na 700 evrov.

Preberi »

V novi sestavi DZ 28 poslancev aktualne sestave

Med 88 novoizvoljenimi poslanci bo po delnih neuradnih izidih nov sklic državnega zbora sestavljalo 28 poslancev aktualne sestave DZ, pet ministrov in dva župana. Poleg tega so bile med izvoljenimi strankami Gibanje Svoboda, SDS, NSi, SD in Levica od vsake izvoljeni tudi predsedniki strank.

Preberi »

Prednik pravi, da se da v politiki marsikaj realizirati le, če se znaš pogovarjati. Zbičajnik nam želi omogočiti nov začetek. Šol za varno in zanesljivo pot Slovenije, v kateri bomo prav vsi dostojno živeli

V Dravogradu so se danes predstavili koroški kandidati za poslance na prihajajočih državnozborskih volitvah na listi stranke Socialni demokrati. V 5. volilni enoti na Koroškem, 9. 10. in 11. volilnem okraju, se bodo za zaupanje volivcev potegovali dr. Sebastjan Zbičajnik, V volilnem okraju Slovenj Gradec. Aktualni poslanec stranke SD Jani Prednik v volilnem okraju Ravne na Koroškem, ter Marjan Šol, ki bo kandidiral v volilnem okraju Radlje ob Dravi.

Preberi »