državna meja

Jutri zaostritve na meji pri vstopu v Slovenijo

Že od ponedeljka bo dodatno omejen izstop iz in vstop v državo, saj želi vlada na ta način pred prazniki omejiti grožnjo širjenja novega koronavirusa. Vlada je izdala odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 , ki začne veljati 29. marca in velja do vključno 12. aprila 2021.

Preberi »

Vstop v Slovenijo znova možen samo z negativnim izvidom testa PCR. Nekaj sprememb tudi na rdečem seznamu držav

Vlada je na današnji seji odločila, da je vstop v Slovenijo možen samo z negativnim rezultatom testa PCR, ne pa tudi z negativnim hitrim testom. To velja tudi za prekinitev karantene. Vlada je tudi odločila, da dvolastniki ali najemniki zemljišča v obmejnem območju za prestop meje ne bodo več potrebovali sedemdnevnega negativnega testa.

Preberi »

Vlada predvidoma o vrnitvi še ostalih dijakov v šolske klopi

Vlada bo današnjo sejo na temo epidemioloških razmer in ukrepov za preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom po napovedi ministra za zdravje Janeza Poklukarja v veliki meri namenila zamejevanju širjenja novih različic virusa. Spregovorila naj bi tudi o predlogu za vrnitev še ostalih dijakov v šole po modelu C.

Preberi »

Hojs napoveduje zaostritev nadzora na meji še ta teden

Notranji minister Aleš Hojs je danes v državnem zboru napovedal, da bi lahko že v tem tednu v okviru prizadevanj za zajezitev okužb z novim koronavirusom prišlo do precejšnjih zaostritev nadzora na slovenski meji. Kot je še dejal v odgovoru na poslansko vprašanje, bo odločitev o tem sprejela vlada. Kdaj točno naj bi to bilo, ni navedel.

Preberi »

Ste že preizkusili spletno aplikacijo “Vstop v Slovenijo”?

Za čim bolj enostavno potovanje je Policija pripravila spletno aplikacijo “Vstop v Slovenijo.” Uporaba aplikacije ni obvezna, je pa koristen pripomoček, ki potnikom olajšuje razumevanje izjem pri vstopu v državo, so sporočili iz Ministrstva za notranje zadeve. Aplikacija posameznika vodi po posameznih korakih skozi namen potovanja in izjeme, ki so podrobno obrazložene. Navedeni so tudi dokumenti, s katerimi se lahko dokazuje upravičenost do uveljavljanja izjem, in dokazila, ki jih je treba predložiti ob vstopu.

Preberi »

Vlada je na današnji seji med drugim sprejela spremembe in dopolnitve dveh odlokov, nekaj pa jih je podaljšala

Vlada je na današnji 58. redni seji med drugim sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki se nanašajo predvsem na testiranje. Spremembe Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 pa določajo, da za tiste, ki so Covid-19 preboleli, za vstop brez karantene zadostuje natisnjeno dokazilo.

Preberi »

Hrvaška policija Hojsu in njegovi mami zavrnila vstop na Hrvaško

Hrvaška policija je v ponedeljek na meji zavrnila vstop notranjemu ministru Alešu Hojsu, ki se je tja pripeljal z mamo, ker nista izpolnjevala pogojev, ki jih je v epidemiji za vstop tujcem določila Hrvaška, poroča portal 24ur.com. Hojs pravi, da je imel na izbiro vstop s testiranjem in karanteno ali da se obrne, predpisov pa da ni kršil.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun