državna meja

Vlada sprejela novosti pri vstopu v Slovenijo

Za osebe, ki prihajajo z območja na rdečem ali temno rdečem seznamu, od sobote ne bo več obvezna karantena, če predložijo dokazilo o cepljenju proti covidu-19 ali preboleli bolezni, je danes sklenila vlada. Spremembe so tudi pri osebah, ki vstopajo v Slovenijo z območij na oranžnem seznamu.

Preberi »

Vlada spet nekoliko spremenila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo. Spremenjen tudi seznam držav, ki določa pogoje za prestop meje

Vlada je danes znova nekoliko spremenila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zamejevanja pandemije covida-19 in omogočila vstop brez obvezne karantene tudi tistim osebam, ki so bile cepljene proti covidu-19 z dvema odmerkoma različnih proizvajalcev cepiv. Nekoliko je spremenjen tudi seznam držav, ki določa pogoje za prestop meje.

Preberi »

Greste na Hrvaško? To so pogoji za tja in nazaj

Če se boste v naslednjih dneh odpravili na dopust na Hrvaško, boste morali poleg pogojev, ki jih zahteva Slovenija za vstop nazaj v državo, upoštevati tudi pogoje, ki jih zahteva Hrvaška ob vstopu na njihovo ozemlje. Za vstop na Hrvaško trenutno velja, da morajo imeti potniki negativen hitri antigenski ali PCR test. Brez težav lahko vstopajo tisti, ki so že bili cepljeni ali pa so covid-19 že preboleli in imajo za to ustrezno potrdilo, otroci mlajši od sedem let pa sodijo med izjeme. V Slovenijo pa se je brez odrejene karantene za zdaj mogoče vrniti zgolj z negativnim PCR testom, ki ne sme biti starejši od 48 ur, to pa ni potrebno cepljenim ali prebolelim oziroma tistim, ki spadajo pod izjeme.

Preberi »

Jutri zaostritve na meji pri vstopu v Slovenijo

Že od ponedeljka bo dodatno omejen izstop iz in vstop v državo, saj želi vlada na ta način pred prazniki omejiti grožnjo širjenja novega koronavirusa. Vlada je izdala odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 , ki začne veljati 29. marca in velja do vključno 12. aprila 2021.

Preberi »

Vstop v Slovenijo znova možen samo z negativnim izvidom testa PCR. Nekaj sprememb tudi na rdečem seznamu držav

Vlada je na današnji seji odločila, da je vstop v Slovenijo možen samo z negativnim rezultatom testa PCR, ne pa tudi z negativnim hitrim testom. To velja tudi za prekinitev karantene. Vlada je tudi odločila, da dvolastniki ali najemniki zemljišča v obmejnem območju za prestop meje ne bodo več potrebovali sedemdnevnega negativnega testa.

Preberi »

Vlada predvidoma o vrnitvi še ostalih dijakov v šolske klopi

Vlada bo današnjo sejo na temo epidemioloških razmer in ukrepov za preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom po napovedi ministra za zdravje Janeza Poklukarja v veliki meri namenila zamejevanju širjenja novih različic virusa. Spregovorila naj bi tudi o predlogu za vrnitev še ostalih dijakov v šole po modelu C.

Preberi »