DRUŽINA

Država danes s prvim nakazilom draginjskega dodatka za otroke

Država bo danes prvič izplačala draginjski dodatek za otroke. Nakazala ga bo družinam z otroki, upravičenim do otroškega dodatka, in sicer v višini dodatka, ki ga dobijo za prvega otroka, od najmanj 21 do največ 123 evrov. Do draginjskega dodatka so upravičene tudi rejniške družine za otroke do 18 leta. Sledili bosta še dve izplačili.

Preberi »

Koalicija Za otroke gre vložila ustavno pritožbo na prepoved razpisa referenduma o družinskem zakoniku

Sovoditelja Koalicije Za otroke gre Aleš Primc in Metka Zevnik sta danes na ustavno sodišče vložila pritožbo na odločitev DZ glede nedopustnosti razpisa referenduma o družinskem zakoniku. V ustavni pritožbi koalicija navaja tudi argumente za izločitev treh ustavnih sodnikov, in sicer Katje Šugman Stubbs, Roka Čeferina in Neže Kogovšek Šalomon.

Preberi »

Neprejemanje preživnine je mogoče dokazovati tudi z bančnim izpiskom

Ministrstvo za delo opominja, da je pri uveljavljanju denarne socialne pomoči mogoče kot dokaz o neprejemanju preživnine upoštevati tudi bančni izpisek. Centrom za socialno delo so že posredovali ustrezno obvestilo. Ključni cilj ministrstva je poenotiti prakse in doseči čim bolj ažurno odločanje o pravicah, so navedli.

Preberi »