Drava

Dravogradu se obeta bistveno izboljšanje poplavne varnosti

Dravogradu, ki je bil v poplavah novembra 2012 zelo močno prizadet, se obeta bistveno izboljšanje poplavne varnosti. V okviru slovenskega načrta za okrevanje in odpornost je direkcija za vode z Občino Dravograd nedavno podpisala sporazum, na podlagi katerega se za ta namen do konca 2025 obetajo naložbe, zdaj ocenjene na 11 milijonov evrov.

Preberi »

Potrjeno nadaljnje sodelovanje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot

Člani Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot so na nedavni skupščini potrdili nadaljnje dvoletno sodelovanje. Obenem so sprejeli predlog širitve aktivnosti na plovnost in urejanje regijskega parka, s čimer želijo po navedbah koordinatorja, Regionalne razvojne agencije (RRA) za Podravje – Maribor, doseči še bolj celovit razvoj območja reke Drave.

Preberi »

Devet let po poplavljanju Drave še brez epiloga v tožbah proti Verbundu

V začetku novembra bo minilo devet let od takrat, ko je narasla reka Drava za seboj pustila ogromno škode na premoženju posameznikov, podjetij, društev, občin in države vzdolž celotnega toka v Sloveniji. Nobena od vloženih tožb proti avstrijski družbi Verbund še nima epiloga, tudi pogajanja države s Verbundom še potekajo.

Preberi »

Koroške občine ob Dravi z dodatno infrastrukturo za še več doživetij ob reki

V okviru projekta Naša Drava je pet koroških občin, ki ležijo ob Dravi, uredilo dodatno urbano opremo ob reki, ponekod pa so zagotovili tudi električna kolesa in kajake. S tem želijo ob hkratnem urejanju Dravske kolesarske poti še krepiti ponudbo doživetij ob reki. Bruto vrednost sicer širšega projekta za pet koroških občin znaša 120.000 evrov.

Preberi »

V Zgornji Dravski dolini se končuje tretji sklop projekta oskrbe z vodo. Dravograjska županja pojasnila razloge za nekajkratno podaljšanje projekta

V občinah Dravograd, Radlje ob Dravi, Podvelka, Muta in Vuzenica so končuje tretji sklop projekta oskrbe s pitno vodo v porečju Drave. Na novo vodovodno omrežje bo priključenih 16.000 prebivalcev, vrednost projekta pa je okoli 50 milijonov evrov. Upravljalec vodovoda bo Javno komunalno podjetje Radlje ob Dravi.

Preberi »