draginja

Zaživel bo portal za primerjavo cen osnovnih živil

V okviru vladnih ukrepov za naslovitev draginje bo danes zaživela spletna stran, ki bo potrošnikom ponujala primerjavo cen osnovnih živil in lažjo izbiro med primerljivimi izdelki. Podrobnosti bo dopoldne na novinarski konferenci predstavila kmetijska ministrica Irena Šinko skupaj s sodelavci in izvajalcem popisa cen.

Preberi »
Robert Golob

Vlada bo po premoru nadaljevala naslavljanje draginje

Ministri se bodo po dvotedenskem premoru danes spet sestali na redni seji. Po napovedih bo nadaljevala sprejemanje ukrepov za naslovitev energetske draginje, ki se zaradi ponorelih cen plina in elektrike napoveduje jeseni in pozimi. Na mizi bosta zakonski podlagi za prvi krog draginjskih dodatkov ter ukrepe za pomoč podjetjem.

Preberi »

Cene plina in elektrike v Evropi še naprej divjajo 

Borzne cene plina in elektrike v Evropi še naprej divjajo. Cena megavatne ure elektrike za dobavo v 2023 je na nemški borzi v Leipzigu čez dan presegla 500 evrov in dosegla nove rekordne vrednosti, končala pa tik pod 500 evri. Cena megavatne ure plina za dobavo v prihodnjem mesecu je medtem na nizozemskem vozlišču končala pri 222 evrih.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Politični vrh o ukrepih za blažitev draginje

Premier Robert Golob bo danes s predsedniki parlamentarnih strank, vodji poslanskih skupin, resornimi ministri, stroko, predstavniki energetskih podjetij in vodstvom urada za makroekonomske analize in razvoj razpravljal o nadaljnjih ukrepih za blažitev draginje. Že prejšnji teden je premier izrazil željo, da bi bila politika glede teh enotna.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Vlada predvidoma o ukrepih za blažitev drage elektrike

Vlada bo danes po pričakovanjih obravnavala ukrepe za blažitev rasti cen energije, najprej naj bi bili na vrsti ukrepi za blažitev posledic drage električne energije, v nadaljevanju pa plina. Minister za infrastrukturo Bojan Kumer je napovedal ciljane ukrepe, med katerimi naj bi bila regulacija maloprodajnih cen.

Preberi »
Robert Golob

Vlada nadaljuje sprejemanje ukrepov za naslovitev draginje

Vlada bo danes po napovedih obravnavala nov paket ukrepov zaradi vse višjih cen. Po tistem, ko je z uvedbo delne regulacije cen in omejitve marž ter z odpovedjo določenim dajatvam naslovila draginjo pri naftnih derivatih, naj bi danes sledili predvsem ukrepi za področje kmetijstva in prehrane.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.