dom starejših

V prevaljskem domu zaradi okužb 63 stanovalcev v rdeči coni

Z nadaljnjim naraščanjem števila okuženih se spopadajo v Domu starejših Na Fari na Prevaljah, kjer imajo trenutno zaradi okužb 63 stanovalcev v rdeči coni, je včeraj za STA potrdila direktorica doma Stanka Vauh. Deset stanovalcev je rdečo cono že zapustilo in so zdravi. Zaradi okužb oz. karantene je skupno odsotnih šest zaposlenih.

Preberi »

V domu starejših v Črnečah uredili oddelek za tiste, ki so preboleli covid-19

V Koroškem domu starostnikov v Črnečah so s pomočjo zunanjega izvajalca v petek izvedli razkuževanje oddelka B1 s hladnim zaplinjevanjem. Oddelek je postal bela cona, trenutno je tam 25 stanovalcev, ki so že preboleli okužbo z novim koronavirusom. V domovih starejših v Radljah in v Slovenj Gradcu pa so danes izvedli večje število testiranj.

Preberi »

Starejši v domu imajo pravico do verske duhovne oskrbe

Starejši imajo med bivanjem v domu za starejše občane pravico do verske duhovne oskrbe v skladu s predpisi s tega področja. V domu lahko potekajo denimo verske dejavnosti in obredi, določa pravilnik o tej oskrbi v domovih v okviru javne mreže, ki je začel veljati danes.

Preberi »

Kacin: Vdori okužb v domove za starejše so zaskrbljujoči. V prevaljskem domu starejših še 7 novih okužb, v radeljskem 12

Vladni govorec Jelko Kacin je na popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19, na kateri je sodeloval tudi direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj, v uvodu izpostavil, da so se okužbe ponovno začele hitreje širiti v domovih za starejše, aktivno okuženih v domovih je trenutno kar 1962 oseb. Z novimi okužbami pa se soočajo tudi v Domu starejših Na Fari in v Domu starejših Hmelina v Radljah ob Dravi.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila