dom starejših

V domu starejših Črneče pri cepljenih stanovalcih okužbe potekale z blagimi simptomi ali celo brez njih

Po cepljenju proti covidu-19 med starejšo populacijo, zlasti v domovih za starejše, se je zmanjšal pritisk na bolnišnice. Poleg tega pa iz domov za starejše, pa tudi iz UKC Ljubljana poročajo o tem, da so tisti, ki so se z novim koronavirusom okužili med prvim in drugim odmerkom cepiva, preboleli covid-19 z zelo blagimi simptomi ali brez.

Preberi »

V letošnjem letu se je v DSO zaposlilo 744 brezposelnih oseb, zadnji mesec 50

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti z ukrepi odgovarja na pomanjkanje kadra v socialnovarstvenih zavodih. Tako je prednostna naloga Zavoda RS za zaposlovanje napotitev primernih brezposelnih oseb v domove starejših občanov. V letošnjem letu se je v DS zaposlilo kar 744 brezposelnih oseb, navajajo na ministrstvu.

Preberi »

Na Ravnah prihodnje leto načrtovan začetek gradnje centra skupnostnih storitev

Prihodnje leto bodo na Ravnah na Koroškem po napovedih začeli prvo fazo gradnje centra skupnostnih storitev KO-RA. Ta faza zajema obnovo gradu Javornik in gradnjo prizidka s 35 posteljami za začasne namestitev. Naložba je v prvi fazi vredna 1,4 milijona evrov, je povedal ravenski župan Tomaž Rožen, ki je danes predstavil še druge projekte v občini.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.