dobiček

Skupina Sij lani z 29 milijoni evrov čistega dobička

Skupina Sij je po revidiranih podatkih lani ustvarila 962,7 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 36,8 odstotka več kot predlani. Čisti dobiček je znašal 29,2 milijona evrov, potem ko je skupina glede na letno poročilo predlani zabeležila 49,9 milijona evrov čiste izgube.

Preberi »

Skupina Sij v polletju okrepila prihodke in ustvarila dobiček

Jeklarska skupina Sij je letošnje prvo polletje zaključila s 451,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 24,4 odstotka več kot v primerjalnem obdobju lani. Ustvarila je dobrih 10 milijonov evrov čistega dobička, potem ko je lansko primerjalno obdobje končala z izgubo, so včeraj prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Sija.

Preberi »

Novartis v prvem četrtletju z nižjim dobičkom

Švicarski farmacevtski velikan Novartis je v prvem četrtletju zabeležil dve milijardi dolarjev (1,7 milijarde evrov) čistega dobička, kar je pet odstotkov manj kot v prvem lanskem četrtletju. Prihodki so medtem zrasli za en odstotek na 12,4 milijarde dolarjev, Novartisovo poslovno poročilo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Preberi »

Skupina Salus lani podvojila čisti dobiček

Skupina Salus je v letu 2020 ustvarila dobrih 400 milijonov evrov prihodkov iz poslovanja, kar je dobrih 52 milijonov evrov več kot leto prej. Čisti dobiček skupine se je skoraj podvojil na 10,1 milijona evrov, je Salus danes objavil prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Preberi »

Novartis lani povečal prihodke in dobiček

Švicarski farmacevtski velikan Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi slovenski Lek, je lani povečal čisti dobiček za 13 odstotkov na 8,1 milijarde dolarjev. Prihodki od prodaje Novartisa so na letni ravni narasli za tri odstotke na 48,7 milijarde dolarjev. Pandemija je vplivala predvsem na manjšo prodajo nekaterih terapevtskih proizvodov.

Preberi »

Skupina Sij v polletju z 8,4 milijona evrov izgube

Skupina Sij je v prvem letošnjem polletju ustvarila 359,7 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 11,9 odstotka manj kot v prvem polletju 2019, kažejo danes objavljeni nerevidirani podatki. Zaradi slabitve dolgoročnih sredstev, povezane s covidom-19, je ob koncu polletja pod črto izguba v višini 8,4 milijona evrov.

Preberi »

Novartis v prvem polletju z dobičkom

Švicarski farmacevtski velikan Novartis je v prvem letošnjem polletju ustvaril štiri milijarde dolarjev (3,5 milijarde evrov) čistega dobička, kar brez upoštevanja gibanja valutnih tečajev pomeni devetodstotno rast. Prihodki od prodaje so se, ob globalni pandemiji covida-19, povečali za šest odstotkov na 23,6 milijarde dolarjev.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.