dnevni delovni migranti

Vlada sprejela novost pri vstopu v državo

Vlada je med izjeme za vstop v Slovenijo brez karantene in brez pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT) dodala tudi čezmejne delovne migrante, ki živijo največ deset kilometrov zračne razdalje od državne meje. Drugih sprememb pri pogojih za prehajanje meje ni, so sporočili po seji vlade.

Preberi »

Za delovne migrante od ponedeljka s časovno omejitvijo odprta Vič in Holmec. Kaj pa ostali mejni prehodi?

V Uradnem listu RS, št. 55/2021 je bilo objavljenih več odlokov povezanih z omejitvijo širjenja nalezljive bolezni, med njimi tudi Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja bolezni Covid-19. Bistvena novost tega odloka je, da se “vračamo” na podoben sistem prehajanja državne meje, kot je veljal pred popolnim zaprtjem države, so sporočili s PU Celje.

Preberi »

Vlada omilila odlok glede prehajanja meje za dnevne migrante

Vlada je omilila danes uveljavljeni ukrep, da morajo štiri skupine ljudi, vključno z dnevnimi delovnimi migranti in tistimi, ki mejo prehajajo zaradi šolanja, ob vstopu v Slovenijo predložiti negativen izvid testa na novi koronavirusa. Od sobote ga bodo morali predložiti samo tisti, ki bodo prišli iz države EU s slabšo epidemiološko sliko.

Preberi »

V SKGZ zaskrbljeni zaradi obveznega testiranja za dnevne migrante v Slovenijo

V Slovenski kulturno-gospodarski zvezi (SKGZ), eni od krovnih organizacij Slovencev v Italiji, so danes izrazili zaskrbljenost nad odlokom slovenske vlade, v skladu s katerim bodo morali negativen izvid testa na novi koronavirus ob vstopu v Slovenijo predložiti tudi čezmejni delavci in študenti. Od slovenskih oblasti pričakujejo hiter odziv.

Preberi »