dijaki

Zlata olimpijka 24. Pesniške olimpijade je postala Nika Gradišek

Ta vikend v Dvorcu Bukovje potekajo pesniške delavnice že 24. Pesniške olimpijade, projekta, ki ga organizirata JSKD OI Dravograd in Zveza kulturnih društev Dravograd ob pomoči Javnega zavoda Dravit, pod mentorstvom pesnika in urednika dr. Davida Bedrača ter pesnika, igralca in pedagoga Kristiana Koželja. Mentorja sta med 27 prijavljenimi mladimi pesnicami in pesniki za zlato olimpijko razglasila Niko Gradišek iz Kozjega.

Preberi »

Za okoli 275.700 učencev in dijakov se začenja šola

Za skoraj 194.000 učencev in okoli 82.000 dijakov se danes začenja novo šolsko leto, navkljub posledicam po nedavni vodni ujmi, ki je poškodovala nekatere šole. Tam, kjer potekajo sanacije in ne bo mogoče začeti rednega pouka, bo ta prve dni stekel na nadomestnih lokacijah. Šolski prag bo letos prvič prestopilo 20.716 prvošolcev.

Preberi »

Dijaki morajo vlogo za Zoisovo štipendijo oddati do konca meseca

Izteka se razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za šolsko oz. študijsko leto 2023/2024. Rok za prijavo za dijake, ki želijo prejemanje štipendije podaljšati, je 31. avgust, rok za tiste dijake, ki jo želijo pridobiti prvič, pa 8. september. Rok za študente, ki jo želijo pridobiti, je 9. oktober, 30. september pa za njeno podaljšanje.

Preberi »

Znani bodo rezultati poklicne mature

Kandidati, ki so poklicno maturo opravljali na srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah, bodo danes obveščeni o svojem uspehu. Od 7. ure dalje si bodo svoje rezultate s pomočjo šifre lahko ogledali tudi na spletu. V ponedeljek bodo na Državnem izpitnem centru predstavili rezultate vseh treh matur – poklicne, splošne in mednarodne.

Preberi »

Začenja se osrednji del splošne in poklicne mature

Na srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah se danes s pisnim izpitom iz angleščine začenja osrednji del spomladanskega izpitnega roka splošne mature, pa tudi poklicne mature. V ponedeljek dijake na obeh maturah čaka pisni izpit iz materinščine.

Preberi »

Po prvomajskih počitnicah nacionalni preizkusi znanja in matura

Za več kot 269.000 učencev in dijakov so se končale prvomajske počitnice in znova bo treba poprijeti za šolsko delo. To še posebej velja za maturante, ki jih v četrtek že čaka prvi maturitetni preizkus – esej v maternem jeziku. Prav tako se za šestošolce in devetošolce začenja nacionalno preverjanje znanja.

Preberi »