delo

Prijava na delo po e-pošti – kako in kaj napisati?

Delodajalci sprejemajo prijave na zaposlitev na različne načine. Številne organizacije imajo na svojih spletnih straneh objavljene standardne obrazce za prijavo na delo (samodejni prijavni sistemi), drugim zaposlovalcem pa je ljubše, če jim prijavno gradivo pošljete po e-pošti. Kadar je podana ta možnost, si želite napisati elektronsko sporočilo, iz katerega bo razvidno, da ste najprimernejši kandidat za razpisano delovno mesto. Prav zato bomo tokrat pojasnili, kako uspešno sestaviti e-poštno prijavo na zaposlitev.

Preberi »

Zmotne predstave iskalcev prve zaposlitve

Iskanje (prve) zaposlitve je naporno, tudi v časih, ko je brezposelnost nižja, zato na trenutke lahko človeku vzame voljo in pogum za nadaljevanje. Če to enačbo začinite še z zmotnimi predstavami in nerealnimi pričakovanji, si zadeve po nepotrebnem dodatno zapletete. Da bi imeli realnejša pričakovanja in si prihranili razočaranje, poskusite temeljito preučiti in se seznaniti s postopkom zaposlovanja.

Preberi »

Objavljen program javnih del za pomoč pri odpravi posledic poplav

Zavod RS za zaposlovanje je danes objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo programa javnih del za pomoč pri odpravi posledic poplav in zemeljskih plazov. Program je namenjen prizadetim občinam, izvajal se bo do konca leta 2024, predvideva pa vključitev 220 brezposelnih. Na voljo je skupno 5,6 milijona evrov, zavod bo kril vse stroške.

Preberi »

V interventnem zakonu izstopata solidarnostna sobota in obvezni prispevek

Obsežen predlog zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 je vložen v DZ. Na 180 straneh vsebuje 140 členov, med ukrepi, ki so pritegnili največ pozornosti, pa sta solidarnostna delovna sobota in solidarnostni prispevek. Sredstva s tega naslova bodo šla po predlogu v sklad za obnovo Slovenije.

Preberi »

Namigi, da ste blesteli na razgovoru za delo

Razgovor za službo je sicer vznemirljiva, predvsem pa stresna izkušnja. Pomislite, koliko ur ste porabili, da ste podjetje temeljito raziskali, si pripravili premišljene odgovore na težka vprašanja, izbirali obleko in svoj nastop tudi povadili z najboljšim prijateljem.

Preberi »

Na Muto prihaja študentska delovna brigada

Na Muti danes pričakujejo študente na 24. študentski delovni brigadi. Do 20. julija se bo 50 študentov lotilo različnih opravil po občini, med drugim bodo barvali in urejali avtobusna postajališča ter markirali planinske poti. Predvidoma bodo pomagali tudi pri odpravljanju posledic četrtkovega neurja, je za STA povedala županja Angelca Mrak.

Preberi »

Primeri spremnih pisem

Kadar iščete delo, imate lahko še tako zanimiv življenjepis, pa vam to ne bo pomagalo, če ne boste priložili vešče napisanega spremnega ali motivacijskega pisma.

Preberi »