delavec

Novost v Sloveniji: Brezplačen dostop do resničnih ocen delodajalcev. Preveri, kaj pravijo zaposleni

Povpraševanje po delovni sili v Sloveniji ostaja na visoki ravni. Razpisanih prostih delovnih mest je veliko. Nove iskalce zaposlitev pa seveda v prvi vrsti zanima predvsem, kakšno je vzdušje v določenem podjetju, kakšne so delovne razmere, plača, odnosi med zaposlenimi … Številne odgovore na omenjena vprašanja vam ponuja nova spletna spletna stran, kjer boste dobili informacije iz “prve roke”. Predstavljamo vam namreč novost v Sloveniji, spletno stran Preveri podjetje, kjer lahko popolnoma anonimno izpolnite vprašalnik, ki se nanaša na zaposlitveno izkušnjo pri določnem podjetju in s tem pripomorete k večji transparentnosti na trgu dela. Hkrati pa kot iskalec zaposlitve pridobite številne informacije, ki bodo pripomogle pri izbiri nove službe.

Preberi »

ZSSS poziva delodajalce k izplačilu 13. plače ali božičnice

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je ob iztekanju leta delodajalce danes pozvala, da skladno z določili kolektivnih pogodb in drugih dogovorov med socialnimi partnerji ter s sprejetimi merili novembra in decembra zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja, torej 13. plače, božičnice ali letne nagrade.

Preberi »

Najvišja neto plača v Podlehniku, najbolj delovno aktivni v Kranjski Gori

Eden od pokazateljev razvitosti občine je povprečna mesečna neto plača. Ta je bila po zadnjih znanih podatkih najvišja v občini Podlehnik, sledita Ljubljana in Novo mesto. Najnižjo povprečno neto plačo so imeli v Gornjih Petrovcih. K razvitosti občine prispeva tudi delovna aktivnost. Ta je bila najvišja v Kranjski Gori, najnižja v Kuzmi.

Preberi »

5 načinov, da prepričate s telesno govorico

Veste, kako najbolje prepričati na razgovoru za službo, pa tudi na poslovnem srečanju, sestanku ali v vsakdanu? Ne, ne govorimo o tem, da ste spretni z besedami, temveč o govorici telesa. V tokratnem zapisu vam predstavljamo nekaj nasvetov in preprostih trikov, kako ustvariti nepozaben prvi vtis in tudi neverbalno obvladati situacijo.

Preberi »