čakalna doba

Na meji s Hrvaško že daljše čakalne dobe

Na mejnih prehodih s Hrvaško se že pojavljajo podaljšane čakalne dobe. Vozniki osebnih vozil trenutno najdlje, več kot dve uri, čakajo za izstop iz države na Gruškovjem, Dobovcu in Starodu. Čakalne dobe so tudi za vstop v državo. Zastoji nastajajo tudi pred predorom Karavanke, ki je zaradi tehničnih težav trenutno zaprt v obe smeri.

Preberi »

Daljše čakalne dobe na mejnih prehodih, ponekod tudi več kot šest ur

Na mejnih prehodih s Hrvaško je močno povečan promet. Na vstop v Slovenijo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje čakajo več kot šest ur, na Obrežju več kot dve uri, na mejnih prehodih Petišovci in Rogatec pa do eno uro. Za izstop iz države vozniki na mejnih prehodih čakajo do eno uro. Dolg zastoj je še vedno pred predorom Karavanke.

Preberi »

Na mejnem prehodu Vič danes kolona vse do Dravograda. To je razlog

Potem, ko je vlada konec marca sprejela nekatere nove ukrepe za zajezitev covida-19, so se zaostrile razmere na mejnih prehodih. Korošci, ki na delo odhajajo v sosednjo Avstrijo pa so danes zjutraj na mejnem prehodu Vič naleteli na kolono, ki je segala vse do Dravograda. Poklicali smo na Policijsko postajo Dravograd in preverili, kaj se je dogajalo.

Preberi »

Nad dopustno čakalno dobo na prvi pregled čaka več kot 20.000 ljudi, na zdravstveno storitev več kot 36.000 bolnikov

Dopolnilnim zdravstvenim zavarovalnicam je lani in v prvih dveh mesecih letošnjega leta, ko se je zaradi epidemije zmanjšalo število opravljenih zdravstvenih storitev, po informacijah ministrstva za zdravje ostalo okoli 60 do 65 milijonov evrov. Sredstva bodo namenjena za skrajševanje čakalnih vrst. Kdaj bo objavljen tovrstni razpis, še ni znano.

Preberi »

Čakalne dobe za vstop iz Hrvaške v Slovenijo se daljšajo

Skladno z napovedmi se promet na cestah po državi povečuje, daljšajo se tudi čakalne dobe na mejnih prehodih. Za vstop iz Hrvaške v Slovenijo osebna vozila trenutno najdlje čakajo na mejnem prehodu Gruškovje, dve uri in pol. Po dve uri čakajo na prehodih Sečovlje, Dragonja in Jelšane. O povečanem prometu poročajo tudi iz Hrvaške.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.