brezposlenost

V letošnjem letu se je v DSO zaposlilo 744 brezposelnih oseb, zadnji mesec 50

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti z ukrepi odgovarja na pomanjkanje kadra v socialnovarstvenih zavodih. Tako je prednostna naloga Zavoda RS za zaposlovanje napotitev primernih brezposelnih oseb v domove starejših občanov. V letošnjem letu se je v DS zaposlilo kar 744 brezposelnih oseb, navajajo na ministrstvu.

Preberi »

Cigler Kralj: V šestem paketu tudi pomembne spremembe pri zagotavljanju dodatnega kadra, spreminjajo se pogoji za zavrnitev zaposlitve

Predlog šestega protikoronskega zakona med drugim prinaša podaljšanje subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in višje povračilo nadomestila plače za čas čakanja na delo doma, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za delo Janez Cigler Kralj. Izpostavil je tudi poenostavitev postopkov prijave dela na domu.

Preberi »

Spremembe pri mentorskih shemah za socialna podjetja veljajo tudi za Radlje, Ribnico na Pohorju in Podvelko

Gospodarsko ministrstvo je objavilo spremembo javnega razpisa »Mentorske sheme za socialna podjetja«, 2. odpiranje 2019, ki ponuja finančno podporo socialnim podjetjem med drugim za zaposlovanje in izboljšanje kompetenc. Glavna sprememba se nanaša na dodatno merilo, ki upošteva regionalni vidik, s tem pa so zmanjšali nabor občin. Gre za občine, kjer so prenehali veljati začasni ukrepi razvojne podpore.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.