božič

Kristjani danes s svečnico končujejo božični čas

Kristjani danes obeležujejo svečnico, s katero se po cerkvenem koledarju 40 dni po božiču končuje božični čas. Tako je treba po ljudskem izročilu do svečnice pospraviti jaslice. Na današnji dan po cerkvah blagoslavljajo sveče, zaradi česar je praznik znan kot svečnica oziroma praznik luči. S praznikom pa je povezano tudi redovništvo.

Preberi »

Na Bledu na ogled tudi Božičkova vas iz legokock

Zimsko pravljico na Jezerski promenadi na Bledu letos dopolnjuje razstava mojstrovin iz legokock, ki so na ogled v razstavišču pod Casinojem Bled tik ob Blejskem jezeru. Razstava je odprta od letošnje jeseni, v teh dneh pa so jo obogatili z novimi pridobitvami, povezanimi tudi z božičnimi prazniki.

Preberi »

Čarobni spust Božičkov obogaten z ognjemetom

V sredo, 23. 12. 2022, ob 17. uri so Črno na Koroškem obiskali dobri možje – Božički, ki so se na smučišče Črna spustili po najdaljši jeklenici – Olimpline in tako vsem občanom, še posebej pa otrokom, pričarali čarobno praznično vzdušje.

Preberi »

Okoli božiča nič kaj zimsko vreme

Potem ko nas je ponekod po Sloveniji pred dnevi tudi po nižinah razveselil sneg, pa bo vreme okoli božičnih praznikov konec tedna nič kaj zimsko. Ob jugozahodniku bo prevladovalo bolj ali manj oblačno vreme. Jutranje temperature bodo precej nad lediščem, najvišje pa nad desetimi stopinjami Celzija, napovedujejo vremenoslovci.

Preberi »