begunci

Pogajanja med Rusijo in Ukrajino zaenkrat neuspešna, napadi na Mariupolj se nadaljujejo. Število oseb, ki jim bo Slovenija nudila začasno zaščito, trenutno ni omejeno 

Včerajšnji ruski napad na porodnišnico v ukrajinskem mestu Mariupolj še vedno močno odmeva, napad so ostro obsodili številni svetovni voditelji, vključno s slovenskim premierjem. Ruski napadi na Mariupolj se medtem nadaljujejo, današnji pogovori med zunanjima ministroma Rusije in Ukrajine pa niso prinesli nobenega napredka.

Preberi »

Hojs: Slovenija bo do petka aktivirala zakon o začasni zaščiti beguncev. Tonin: V zasebnih nastanitvah, pri znancih in sorodnikih, prijavljenih 2500 ukrajinskih beguncev

Na ministrstvu za notranje zadeve pripravljajo sklep, s katerim bodo vladi predlagali aktiviranje zakona o začasni zaščiti razseljenih oseb, ki beguncem iz Ukrajine zagotavlja takojšnjo začasno zaščito, je ob robu vladnega obiska v osrednjeslovenski regiji povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Zakon bo aktiviran najkasneje do petka.

Preberi »

V Velenju prvi begunci iz Ukrajine

V Velenje so zjutraj prispeli prvi begunci iz Ukrajine. Kot je za STA povedal predsednik uprave velenjskega Esotecha Marko Škoberne, gre za dve družini njihovih delavcev, ki v kraju Žitomir gradijo čistilno napravo, vredno 10 milijonov evrov. Obe družini z leto in pol ter dve leti starima otrokoma so namestili v velenjskemu hotelu.

Preberi »