avtocesta

Do nedelje na slovenskih cestah ponovno poostren nadzor hitrosti

Agencija za varnost prometa in policija začenjata s tretjo letošnjo nacionalno preventivno akcijo Hitrost. Do nedelje bodo policisti tako po vsej državi poostreno preverjali upoštevanje omejitve hitrosti. Z akcijo želijo umirjati hitrost na cestah, saj zaradi nadzora vozniki navadno zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno.

Preberi »

V nedeljski nesreči na gorenjski avtocesti umrla ena oseba

Na gorenjski avtocesti na izvozu Kranj vzhod se je v nedeljo okoli 19. ure zgodila nesreča, v kateri je osebno vozilo na zapeljalo z vozišča, peljalo po odbojni ograji in pristalo na boku. Pri tem je zagorelo, ogenj se je razširil tudi na bližnja drevesa in travo. Ena oseba je v nesreči umrla, poroča spletna stran uprave za zaščito in reševanje.

Preberi »

Tri enote avtocestne policije začasno na druge postaje

Koprsko, celjsko in mariborsko enoto avtocestne policije bodo s ponedeljkom začasno napotili na postaje prometnih policij na območjih, kjer so bile ustanovljene, so pojasnili na generalni policijski upravi. Ob tem poudarjajo, da ne ukinjajo nadzora na avtocesti, ampak ga zaradi kadrovske podhranjenosti organizacijsko spreminjajo.

Preberi »

V nesreči na štajerski avtocesti udeleženi dve osebni vozili

V prometni nesreči na štajerski avtocesti, ki se je zjutraj zgodila v bližini počivališča Zima v smeri proti Ljubljani, sta bili udeleženi dve osebni vozili. Vse udeležene so z reševalnimi vozili odpeljali v celjsko bolnišnico. Po prvih podatkih kaže na lažje poškodbe, so danes za STA povedali na Policijski upravi Celje.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.