Avstrija

V Avstriji predstavili svoja pravila za digitalno zeleno potrdilo, uvajali ga bodo v treh fazah. Država pa še naprej krepi zalogo cepiv proti covidu-19

Avstrijska vlada je v torek predstavila svoja pravila za digitalno zeleno potrdilo, ki bo med drugim olajšal potovanja. V Avstriji ga bodo uvajali v treh fazah, prva se začne 19. maja, ko bodo lahko potrošniki za vstop v restavracije ali na dogodke predložili preprosto potrdilo o testiranju, cepljenju ali preboleli bolezni.

Preberi »

Avstrija namerava povečati število dronov za nadzor meje

Avstrijsko notranje ministrstvo želi povečati število dronov za nadzor meje. Do poletja bi kupili dodatnih 23 dronov, do leta 2023 pa bi želeli imeti skupno 90 dronov, je sporočil notranji minister Karl Nehammer. Stroške nakupa ocenjujejo na okoli dve milijardi evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

V Avstriji brez večjih sprememb glede protikoronskih ukrepov

V Avstriji se danes na vrhu vlade in dežel niso dogovorili o večjih spremembah glede ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Ob slabšanju epidemiološke slike v državi tako ni pričakovati niti sproščanja ukrepov niti dodatne zaostritve, ki so jo zahtevali strokovnjaki, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun