Avstrija

Kurz odstopil s položaja avstrijskega kanclerja

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je zvečer sporočil, da odstopa s kanclerskega položaja. V televizijski izjavi je dejal, da želi narediti prostor, da bi lahko Avstrija v teh zaradi pandemije še vedno težkih časih imela stabilno vlado. “Moja država je zame pomembnejša, kot sem sam,” je dejal.

Preberi »

V Avstriji v kratkem sprostitve pri odprtju lokalov in druženju

Avstrijsko zdravstveno ministrstvo je včeraj naznanilo podrobnosti sprostitev omejitvenih ukrepov, ki bodo začele veljati čez teden dni. Lokali bodo po novem namesto do 22. lahko obratovali do 24. ure, dosedanjo polovično zasedenost kulturnih ustanov bo nadomestila 75-odstotna, pri druženju do osem ljudi ne bodo več obvezne maske.

Preberi »

Življenje v Avstriji kmalu z manj omejitvami. Sprostila se bodo tudi pravila glede potovanj v državo

Avstrijci se bodo lahko 10. junija razveselili novih sprostitev v javnem življenju. Lokali bodo lahko odprti do polnoči in bodo lahko sprejemali več gostov, medsebojna varnostna razdalja bo le še en meter, maske zunaj ne bodo več obvezne, znova bodo dovoljena potovanja z avtobusi ter srečanja zborov in godb. S 1. julijem sledijo še nove sprostitve.

Preberi »

Avstrija 4. junija uvaja covidno potrdilo

Avstrijski parlament je v sredo potrdil predlog zakona o uvedbi t. i. zelenega potrdila, ki bo tistim, ki so cepljeni proti novem koronavirusu ali so bolezen preboleli ali imajo negativni izvid, omogočil obisk restavracij, hotelov in kulturnih ustanov. Potrdilo bodo uvedli 4. junija, poroča STA.

Preberi »

Avstrija bo obvezno karanteno za prišleke nadomestila z dokazilom o PCT

Avstrija bo od srede obvezno karanteno za prišleke iz nekaterih držav nadomestila z dokazilom o prebolelosti covida-19, cepljenju proti covidu-19 ali negativnim testom na okužbo z novim koronavirusom (PCT). Na seznamu držav brez karantene je tudi Slovenija, a je za vstop v državo potrebno ustrezno dokazilo v angleškem ali nemškem jeziku.

Preberi »

V Avstriji predstavili svoja pravila za digitalno zeleno potrdilo, uvajali ga bodo v treh fazah. Država pa še naprej krepi zalogo cepiv proti covidu-19

Avstrijska vlada je v torek predstavila svoja pravila za digitalno zeleno potrdilo, ki bo med drugim olajšal potovanja. V Avstriji ga bodo uvajali v treh fazah, prva se začne 19. maja, ko bodo lahko potrošniki za vstop v restavracije ali na dogodke predložili preprosto potrdilo o testiranju, cepljenju ali preboleli bolezni.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.