Avstrija

Pixabay

V salzburškem živalskem vrtu nosorog ubil oskrbnico

V živalskem vrtu v Salzburgu se je danes zgodila smrtna nesreča. Med jutranjim hranjenjem je nosorog napadel in ubil 28-letno oskrbnico, pri tem pa huje ranil oskrbnika, ki je priskočil na pomoč kolegici, poroča avstrijski časnik Kronen Zeitung.

Preberi »

Za več delov Avstrije opozorila pred deževjem in neurji

V Avstriji so zaradi prihajajoče vremenske fronte iz Italije izdali opozorila za več delov države, saj obstaja nevarnost plazov in poplav. Največ padavin pričakujejo predvsem na zahodu in jugu države, kjer bi lahko nevšečnosti povzročale tudi nevihte, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

Na jugu Avstrije kljub manj obilnem deževju ostajajo zaskrbljeni

Na jugu Avstrije kljub manj obilnem nočnem deževju ostajajo zaskrbljeni. Med najbolj ogroženimi ostaja Šentpavel v Labotski dolini, kjer oblasti pričakujejo nov poplavni val. V Lipnici so morali evakuirati dom starejših. Zaradi številnih zaprtih povezav s Slovenijo je pred predorom Karavanke večkilometrski zastoj.

Preberi »

Po ženinem porodu na dunajski avtocesti popkovino zavezal kar z vezalko

Na eni od najprometnejših avtocest v Avstriji je moški v torek svoji ženi pomagal pri porodu, po katerem je novorojenčkovo popkovino zavezal kar z vezalko. Drama na dunajski avtocesti A23 se je končala srečno, saj ob prihodu reševalcev mati in sin nista potrebovala posebne oskrbe, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

V Avstriji naj bi mati umorila svoji dve hčerki

V mestu Absdorf v Spodnji Avstriji naj bi danes mati ubila svoji hčerki, stari sedem mesecev in sedem let. Hčerki je najverjetneje utopila v bazenu, nato pa si je skušala soditi sama in z avtomobilom zapeljala v drevo. Pri tem se je tudi lažje poškodovala. Po navedbah policije je mati umora že priznala, a je preiskava še vedno v teku.

Preberi »

Hudo neurje prizadelo tudi Avstrijo

Hudo neurje je v torek pustošilo tudi v Avstriji, zlasti na Tirolskem, Solnograškem, Štajerskem in Koroškem. Močno deževje, toča in veter so ohromili cestni in železniški promet, ruvali drevesa in odkrivali strehe. Brez elektrike je ostalo več kot 20.000 gospodinjstev. Skupno so gasilci posredovali okoli šeststokrat. Ena oseba je bila poškodovana.

Preberi »

Hudo neurje pustošilo tudi v Avstriji in na severu Italije

Hudo neurje je minulo noč pustošila tudi v Avstriji, med drugim na Gradiščanskem, Solnograškem, v Salzburgu in na Koroškem, kjer je brez elektrike ostalo več kot 10.000 gospodinjstev. V Italiji sta bili prizadeti predvsem Furlanija – Julijska krajina in Južna Tirolska.

Preberi »

V Avstriji bodo prihodnje leto prehitrim voznikom lahko odvzeli avtomobile

Avstrijska policija bo lahko voznikom v primeru skrajnih prekoračitev hitrosti poleg vozniškega dovoljenja zasegla tudi njihov avtomobil, je navedeno v sklepu, ki ga je v sredo sprejel spodnji dom avstrijskega zveznega parlamenta. Ukrep, ki bo prav tako dovoljeval prodajo zaseženega vozila na dražbi, naj bi v veljavo stopil predvidoma marca 2024.

Preberi »

Avstrijsko Štajersko in Koroško prizadela neurja s točo

užni del Avstrije, deželi Koroška in Štajerska, so zvečer zajele nevihte s točo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Iz okolice Špitala ob Dravi na Koroškem poročajo, da je padala toča s premerom od pet do osem centimetrov, promet na glavni cesti v Dravski dolini je bil zato ustavljen. Nevihte so se zvečer razširile tudi v Slovenijo.

Preberi »

Dogodki