aleš hojs

V policijskem sindikatu kritični do Hojsovih napovedi, da naj bi v policiji kmalu lahko delali samo preboleli ali cepljeni

V policijskem sindikatu so se kritično odzvali na izjavo ministra Aleša Hojsa, da naj bi v policiji kmalu lahko delali samo tisti, ki so covid-19 preboleli ali so cepljeni, potrdilo o testiranju pa da ne bi bilo več dovolj. V sindikatu ocenjujejo, da trenutno to pravno ni mogoče, ter pozivajo k preudarnemu in odgovornemu dogovarjanju o ukrepih.

Preberi »

Hojsa naj bi zaradi domnevno spornega tvita zaslišali kriminalisti

Kriminalistična policija naj bi danes zaslišala ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, in sicer zaradi tvita o “svinjah in biserih”. Tako je v torek za oddajo na spletnem portalu N1 napovedal Hojs, ki je odgovornost za to pripisal nekdanjemu državnemu sekretarju za nacionalno varnost Damirju Črnčecu.

Preberi »

Hojs na brifingu za bruseljske dopisnike povzročil zmedo z izjavo o svinjah

Notranji minister Aleš Hojs je danes na brifingu za bruseljske novinarje ob začetku predsedovanja Svetu EU povzročil zmedo z izjavo, da bi lahko kot svinjo morda označil višjega predstavnika v evropski birokraciji. Novinarji so posumili, da s tem misli podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa, a je Hojs to kasneje zanikal.

Preberi »

Na Holmcu poudarili pomen in dosežke policije ter njene izzive. Objekt na meji so slavnostno poimenovali po dveh padlih policistih

Ob dnevu policije in 30-letnici bojev je na Holmcu zvečer potekala slovesnost, na kateri so govorniki predsednik republike Borut Pahor, minister Aleš Hojs in generalni direktor policije Anton Olaj poudarili pomen in dosežke policije ter izzive, ki jo čakajo v prihodnje. Objekt na meji so slavnostno poimenovali po dveh padlih policistih.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.