adventni venec

Kristjani z adventom začenjajo priprave na božič

Kristjani danes začenjajo advent. Gre za čas molitve, dobrih del in tihega pričakovanja, s katerim se pripravljajo na božič, za veliko nočjo drugi največji krščanski praznik. V tem času cerkve in mize krasijo adventni venci, pri mašah pa berejo berila, ki napovedujejo prihod Jezusa Kristusa.

Preberi »

Takšen adventni venec krasi Slovenj Gradec. Prvo adventno svečo bodo simbolno prižgali v nedeljo (FOTO)

Tradicionalno bodo v prihodnjih dneh po državi prižgali svetlobno okrasitev, ki napoveduje praznični čas ob koncu leta. Epidemija covida-19 na praznično osvetlitev mest ne vpliva, se bodo pa aktualnim ukrepom za zajezitev epidemije organizatorji prilagajali pri izvedbi prireditev. Tako bo tudi v Slovenj Gradcu, kjer so se pa letos odločili za še eno novost. Izdelali so posebni adventni venec.

Preberi »

Župan Mute bo predlog proračuna javno predstavil preko videokonference, v razpravi lahko sodelujete tudi vi

Zaradi splošno veljavnih omejitvenih ukrepov druženja in gibanja ob razglašeni epidemiji Covid-19 ter ob priporočilih zdravstvene stroke, so se na Občini Muta odločili, da bo župan Mirko Vošner predlog proračuna Občine Muta 2021/22 javno predstavil kar preko videokonference. Kljub težkim časom in ob upoštevanju ukrepov pa so člani Turističnega društva na Muti tudi letos poskrbeli, da njihov kraj krasi adventni venček.

Preberi »

Adventni čas priprave na božič letos drugačen

V Katoliški cerkvi se bo s prvo adventno nedeljo čez dva dni začel adventni čas, ko se verniki pripravljajo na božič. Čas duhovne in bogoslužne priprave bo letos zaradi epidemije novega koronavirusa potekal drugače, ob odsotnosti maš in druženj. A so tudi v tem času stalnica za vernike molitev, razmislek, povezanost z bližnjimi in dobrodelnost.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.