Za Koroško razglašen oranžen alarm

Danes popoldne in zvečer bodo nekatere nevihte predvsem v severovzhodni in vzhodni Slovenji spremljali močni nalivi. Ni izključen tudi pojav toče.

Agencija Republike Slovenije za okolje je izdala oranžen alarm za severovzhodni del Slovenije. Možni so lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.

Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi” so zapisali na spletni strani.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne in zvečer bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Predvsem v severovzhodni in vzhodni Sloveniji bodo nekatere nevihte lahko tudi močnejše. Pihal bo veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

Jutri bo povečini sončno, občasno bo več oblačnosti v hribovitih krajih na zahodu. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 24 do 28 °C.

Danes popoldne in zvečer bodo nekatere nevihte predvsem v severovzhodni in vzhodni Slovenji spremljali močni nalivi. Ni izključen tudi pojav toče.

OBETI

V petek bo pretežno jasno, pihal bo jugozahodni veter. V soboto bo pretežno jasno, popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne plohe ali nevihte.

VREMENSKA SLIKA

Območje visokega zračnega tlaka nad nami je nekoliko oslabelo, nad Balkanom pa se še zadržuje višinsko jedro hladnega zraka. Od zahoda priteka nad naše kraje v spodnjih plasteh ozračja topel in razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami ali nevihtami. Ob severnem Jadranu bo suho, zapihal bo jugo.

Jutri bo precej jasno, popoldne lahko v krajih zahodno in severno od nas nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter, ob Jadranu povečini šibak jugo.
Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje 
2019-06-05 12:45

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila