Danes stopa v veljavo zimski vozni red vlakov

railway-62849_960_720

Danes stopa v veljavo zimski vozni red vlakov

Nov vozni red Slovenskih železnic, ki bo začel veljati danes, 9. decembra 2018, prinaša nekaj novosti tako v notranjem kot v mednarodnem potniškem prometu, so zapisali na spletni strani Slovenskih železnic.

Vsi, ki potujete z vlakom, preverite, kakšen je zimski vozni red in katere so še druge novosti Slovenskih železnic.

 • Na območju Ljubljane se odpreta dve novi postajališči, in sicer na progi Novo mesto – Ljubljana postajališče Lavrica in na progi Postojna – Ljubljana postajališče Ljubljana – Dolgi most; Obe postajališči sta vključeni v mestno vozovnico Ljubljane (cena dnevne mestne vozovnice za odrasle je 2,20 EUR, mesečne pa 35,20 EUR).
 • Zaradi potreb turistov imata po novem mednarodna vlaka Budimpešta – Celje – Ljubljana postanek tudi v Rimskih Toplicah z odhodom v smeri Ljubljane ob 15.34 in vlak 247 Ljubljana – Celje – Budimpešta z odhodom v smeri Celja ob 10.02.
 • Na progi Jesenice – Ljubljana je dodana nova povezava od postajališča Medno do Ljubljane ob 8.32.
 • Izboljšana je popoldanska povezava iz Ljubljane v smeri Ptuja in Ormoža, kjer je poleg direktnega IC vlaka z odhodom iz Ljubljane ob 17.15, dodana še večerna povezava z odhodom iz Ljubljane ob 20.12 in prestopom v Račah za smer Ptuj.
 • Na progi Ptuj – Maribor bo prvi jutranji vlak z odhodom s Ptuja ob 5.00 po novem vozil preko Pragerskega in tako se pridobi dodatna povezava Pragersko – Maribor z odhodom iz Pragerskega ob 5.31 ter zveza proti Ljubljani. Dodatna hitra povezava za Maribor je z regionalnim vlakom z odhodom s Ptuja ob 6.41 in prihodom v Maribor ob 7.12.
 • Na progi Ljubljana – Sežana je uveden nov lokalni vlak z odhodom iz Ljubljane ob 5.42 in pa hitri regionalni vlak z odhodom ob 15.10. V obratni smeri je omogočena nova povezava z lokalnim vlakom iz Sežane ob 8.55 in regionalnim vlakom z odhodom ob 18.17.

V mednarodnem prometu izpostavljajo:

 • Na zahtevo Hrvaških železnic bosta dnevna vlaka številka 482 z odhodom iz Ljubljane za Reko ob 15.10 in številka 483 z odhodom z Reke ob 11.55 za Ljubljano vozila le v poletni sezoni od 7. 6. do 11 .9. 2019.
 • Vlaki v smeri Italije in obratno bodo vozili tudi v novem voznem redu, in sicer iz Ljubljane v smeri Trsta z odhodom ob 6.00 in 16.10.
 • V novem voznem redu dnevne direktne povezave v smeri Avstrije do Gradca, Dunaja (z zvezami za Prago, Brno, Bratislavo, Varšavo) Salzburga, v smeri Nemčije do Münchna (z zvezami za Pariz, Bruselj, Amsterdam, Koebenhavn in drugih mest v Nemčiji) in Frankfurta, v smeri Madžarske do mest Zalaegerszeg, Veszprem in Budimpešta, v smeri Hrvaške do Zagreba (z zvezami za Split) in Reke, v smeri Srbijedo Beograda.
 • V okviru ponudbe nočnih vlakov so povezave z nočnima vlakoma s spalniki in ležalniki za smer Feldkirch, Buchs in Zürich ter za München.
 • Poleg povezav do letališč Gradec, Frankfurt, Dunaj in München, je z Ljubljano povezano tudi letališče Ronke v Trstu.

Nakup vozovnic preko spleta in novi vlaki

»Potniki lahko odslej vozovnice za vlake Slovenskih železnic kupijo tudi preko spleta. Prodaja vozovnic prek spleta je sicer le eden od projektov v sklopu modernizacije železnic. Naslednje leto se pričakuje prihod že prvega novega vlaka proizvajalca Stadler. Pogodba za nakup prvih 26 novih vlakov je že podpisana, v nadaljevanju pa želijo na Slovenskih železnicah nakup razširiti na dodanih 26 vlakov. Prav tako bodo prenovili nekatere obstoječe potniške vagone. Bodo se pa ti projekti nadaljevali z vzpostavitvijo brezžičnega interneta na vlakih. V načrtu je tudi vzpostavitev kartomatov – avtomatov za prodajo vozovnic.«

Novost je tudi brezplačna telefonska številka Slovenskih železnic za potniške informacije.

»Potnikom Slovenskih železnic je po novem na voljo brezplačna telefonska številka 080 81 11, dosegljiva vsak dan med 6. in 22. uro.«

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.