Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 20. 12. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

29 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 69 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o dvanajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Trem voznikom so zasegli osebna vozila.

V včerajšnjem nadzoru cestnega prometa, ki je potekal na celotnem območju naše policijske uprave, so zaznali 64 primerov prekoračitve hitrosti, 34 voznikov je med vožnjo uporabljalo mobilne telefone, 20 pa jih ni uporabljalo varnostnih pasov. Prav tako so zaznali 31 kršitev pešcev in eno kršitev voznika do pešca.

Posebej želijo opozoriti na štiri včerajšnje primere, ko so s tovornih vozil padli večji kosi ledu in poškodovali štiri osebna vozila. Omenjene prometne nesreče so obravnavali v Šmartnem pri Slovenj Gradcu,  v Dravogradu, v Radljah ob Dravi in v Laškem. Vse voznike tovornih vozil opozarjajo, naj vozila pred vožnjo dobro očistijo, da ne bodo ogrožali drugih udeležencev cestnega prometa.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enkrat.kr

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Žalec so obravnavali vlom v skladišče podjetja, ki se ukvarja z razvozom pošte. V skladišču je storilec vlomil še v tovorno prikolico in ukradel več različnih paketov.

Nezakonite migracije

Na območju Imenega so izsledili pet državljanov Čečenije, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.