Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 11. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 184 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 25 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo.


Vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so nekaj pred 19. uro obravnavali v Velenju, v križišču Prešernove in Jenkove ulice, kjer je starejša voznica osebnega vozila spregledala mladoletnega voznika e-skiroja, ki je na označenem prehodu za pešce prečkal vozišče in trčila vanj. Deček se je v trčenju lažje poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Velenje so obravnavali nasilje v družini. Osumljenemu so izrekli ukrep prepovedi približevanja. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Včeraj so obravnavali štiri vlome v stanovanjske hiše. Dva v Drenskem Rebru, enega v Straški Gorci in enega v Veterniku. V Straški Gorci je storilec ukradel gotovino, iz ene hiše v Drenskem Rebru je ukradel zlatnino in gotovino ter več parov športnih copat, iz druge hiše ni ničesar ukradel. Iz hiše v Veterniku je ukradel gotovino, zlatnino in več mesa iz zamrzovalne skrinje.

Včeraj so obravnavali tudi dva požara.

Nekaj pred 13. uro so bili obveščeni, da je v Mozirju zagorela manjša, starejša lesena baraka. Vzrok požara še ni potrjen.

Nekaj pred 21. uro so bili obveščeni še o požaru na Paškem Kozjaku, kjer je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi preboja dimnika.

Včeraj so bili obveščeni tudi o tatvini električnega kolesa znamke XIAOMI HIMO C20, bele barve, s črno baterijo. Kolo, ki je bilo ukradeno izpred zdravstvenega doma v Celju, je vredno okoli 1.000 €.

V pralnici perila v Velenju je neznani storilec poskušal vlomiti v avtomat z žetoni, kar mu ni uspelo. Lastniku je z uničenjem avtomata povzročil za okoli 1.800 € škode.

Danes zjutraj so bili obveščeni še o tatvini nafte. Neznani storilec je iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Tepanje, ukradel okoli 500 litrov nafte.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 184 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, eden nujen.