Search
Close this search box.

Teden zdravja na Ravnah s poudarkom na pomenu gibanja in skrbi za srce

Koronarni klub Mežiške doline je v tem tednu v sodelovanju z občino Ravne na Koroškem pripravil številne aktivnosti za promocijo zdravja in zdravega načina življenja.

V ponedeljek so v lekarni na Ravnah obiskovalcem nudili brezplačno meritev hitrosti pulznega vala, v prostorih Gimnazije Ravne so pripravili predavanje o pomenu zdravega načina življenja v mladosti kot naložbi za zdravje v kasnejših letih, v Koroškem medgeneracijskem centru tečaj temeljnih postopkov oživljanja, v grajskem parku pa test hoje na 2 km.

V torek so obiskovalci Kulturnega centru prisluhnili predavaju prim. dr. Cirile Slemenik Pušnik »Kronično srčno popuščanje-poslušajmo svoje srce in ukrepajmo«, danes pa bo v grajskem parku predstavila pomen hoje in gibanja za zdravo starost. Ob 18. uri bo v gasilskem domu v Kotljah predavanje dr. Marjance Matvoz “Majhni nasveti, ki olajšajo stik z zdravstvom.”

Jutri, v četrtek, bodo med 10. in 12. uro v prostorih Vzajemne potekale meritve holesterola in krvnega tlaka, popoldne pa bo Peter Kordež v gostišču Brigita prikazal temeljne postopke oživljanja. V petek bo na ravenski tržnici sejem zdrave lokalne hrane, dogajanje pa se bo sklenilo v soboto s pohodom po Malgajevi poti.

Dogodki