Na Koroškem neurje povzročilo nemalo težav

FOTO: PGD Radlje ob Dravi

V večernih urah prvega junijskega petka je Koroško zajela močna nevihta z nalivi, ki so povzročili tudi nekaj materialne škode.

V Dravogradu so okrog 20.00 meteorne vode zalivale kletne prostore stanovanjske hiše v Podklancu. Posredovali so gasilci PGD Črneče, ki so preusmerili tok hudourniškega potoka in izčrpali vodo iz objekta. Skoraj hkrati so posredovali tudi gasilci v Trobljah pri Slovenj Gradcu, kjer je neurje zalilo 2 hiši, ter na območju Raven na Koroškem, kjer je enaka usoda doletela več hiš na območju Stražišča in Tolstega Vrha in večstanovanjski objekt na Čečovju.

Posledice neurja so občutili tudi vozniki. Malo po 20.30 so na cesto Dravograd–Ravne na Koroškem meteorne vode na več odsekih nanosile večjo količino kamenja in blata. Posredovali so dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje, ki so očistili cestišče.

Podobno vreme lahko pričakujemo tudi v naslednjih dneh. Meteorologi opozarjajo, da so možne lokalne nevihte in močni nalivi z vetrom in udari strel. Med nevihto se ne zadržujmo na izpostavljenih mestih, pač pa počakajmo na varnem, saj nevihta ponavadi ne traja dolgo.

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.