Prevalje

Na Koroškem odpiramo terase gostinskih lokalov

Vlada je danes na Brdu pri Kranju razpravljala o ukrepih za omejitev širjenja covida-19, ki bodo veljali v prihodnjem tednu. Pri opredelitvi ukrepov so kot kaže za prihodnji teden upoštevali epidemiološke razmere v posameznih regijah. Koroška glede na vladni semafor ostaja v oranžni fazi, kar pomeni da se v regiji v prihodnjih dneh odpirajo tudi terase gostinskih lokalov, kar je že potrdil minister Zdravko Počivalšek.

Preberi »

Vlada danes znova o ukrepih za omejevanje epidemije covida-19

Vlada bo danes predvidoma razpravljala o ukrepih za omejitev širjenja novega koronavirusa, ki bodo veljali v prihodnjem tednu. Od ponedeljka so po 11 dneh strožjih omejitev v veljavi nekoliko manj strogi ukrepi, enotno določeni za vso državo. Pri opredelitvi ukrepov za prihodnji teden pa naj bi upoštevali epidemiološke razmere v posameznih regijah.

Preberi »

Pri Marjeti Ročnik vsak dan diši iz krušne peči. Tokrat so za Koroško košto izvedli fotografiranje peke koroškega rženega kruha

Koroški pokrajinski muzej se je v letu, ko se Slovenija ponaša z nazivom Evropska gastronomska regija, lotil projekta Koroška košta. Široko področje bo predstavljal in raziskoval z različnih vidikov, med drugim vabi Korošce k sodelovanju tako, da si letos zapisujejo svoje jedilnike. Posebno mesto v projektu ima koroški rženi kruh. Med drugim ga na Koroškem peče tudi Marjeta Ročnik, ki jo je ekipa Koroškega pokrajinskega muzeja obiskala včeraj.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun