Search
Close this search box.

Tradicionalno srečanje in priložnostni poštni žig v spomin na 70. obletnico smrti koroškega pisatelja

Koroško filatelistično društvo (KFD) je v spomin na 70. obletnico smrti pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca, v sodelovanju s Prežihovo ustanovo pripravilo priložnostni poštni žig in ilustrirano dopisnico.

Sklop je oblikoval arhitekt Borut Bončina in ga navezal na tistega, ki ga je KFD leta 2018 pripravilo v počastitev 125. obletnice Prežihovega rojstva. Drugi del filatelističnega sklopa Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca nadaljuje z izkazom prepleta dvojnosti pisateljeve pojavnosti v političnem in ustvarjalnem delu.


FOTO: KFD
FOTO: KFD
FOTO: KFD

Ilustrirana dopisnica je hkrati tudi vabilo na 18. tradicionalno “srečanje” pri Prežihovi bajti. Pri tem naj omenimo, da letošnje srečanje zaznamuje 100 letnica plebiscita in uporniškega, požganiškega samorastništva.

Srečanje bo letos zaradi koronavirusne bolezni potekalo nekoliko drugače. V ponedeljek, 10. avgusta 2020, ob 18. uri si bo na Youtube kanalu Koroškega pokrajinskega muzeja, mogoče ogledati predavanje prof. drr. Igorja Grdine z Inštituta za kulturno zgodovino ZRC SAZU, v ponedeljek med 11. in 17. uro pa so posamezniki in družine vabljeni na brezplačen ogled Prežihove bajte.

Filatelistični sklop zaokroža priložnostna filatelistična razstava Jožeta Kebra (KFD) na pošti 2390 Ravne na Koroškem.

Preberite še: Mineva 70 let od smrti Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca, 70. obletnici smrti Prežihovega Voranca se je v Kotljah poklonil tudi Borut Pahor (FOTO), Študenti pripravili virtualno razstavo Prežih.

VIR:KFD

Dogodki