Search
Close this search box.

Spomin na “Grubo” še vedno živi

Turistično društvo Ribnica na Pohorju ob spominu na Draga Grubelnika vabi na predstavitev knjige »POT, SRČNI SMUČAR GRUBA«, ki bo jutri ob 18. uri v Restavraciji Ribnica. Knjigo o nesrečno preminulem alpskem smučarju bosta predstavila predsednik turističnega društva Danilo Petrun in avtorica knjige Tanja Ajtnik Miškovič.

Drago Grubelnik je največji uspeh uspeh dosegel 16. januarja 2000, ko sta ga na slalomu za svetovni pokal v slovitem Wengnu ugnala le Norvežana Kjetil Andre Aamodt in Ole Christian Furuseth. Ob tem je zbral še deset slalomskih uvrstitev med najboljšo deseterico, Slovenijo pa je ponosno zastopal tudi na treh olimpijskih igrah (Nagano 1998, Salt Lake City 2002 in Torino 2006) in dveh svetovnih prvenstvih (Vail 1999 in St. Moritz 2003).

 

Življenjska pot ponosa Ribnice se je pred tremi leti tragično končala pod ledenikom Rettenbach, kjer je natanko dve desetletji pred tem debitiral v svetovnem pokalu. Grubelnik je 17. novembra 2015 izgubil nadzor nad vozilom in zgrmel v globok prepad, za posledicami poškodb pa umrl kmalu po prihodu v bližnjo bolnišnico.

Na predstavitvi bo prisoten tudi nekdanji Grubelnikov sotekmovalec, prijatelj in pogosto tudi sostanovalec Rene Mlekuž, ki je mu je najodmevnejši rezultat uspelo doseči na začetku svoje kariere z drugim mestom na tekmi svetovnega pokala v švicarskem Veysonnazu.

Omeniti velja še Grubin memorial, gre za dobrodelno veleslalomsko tekmovanje, ki ga bodo v Kranjski Gori prihodnje leto že četrtič izvedli v vikendu, ko je na sporedu tudi Pokal Vitranc.