V Kulturnem centru na Ravnah bo potekal prav poseben koncert

44055694_2090259871024277_3068610444861112320_o

Ko se bo martinovanje na Ravnah že končalo, se bo pravzaprav šele pričelo, le teden kasneje, v nedeljo, 18. novembra ob 18. uri, v Kulturni center namreč prihajata dve izmed najbolj poznanih slovenskih narodnozabavnih skupin, ansambla S.O.S. kvintet in Pvaninski Abuhi.

O S.O.S. kvintetu in njihovih dosežkih smo že večkrat poročali, kot največji uspeh pa si prav gotovo štejejo letošnje slavje na 43. mednarodnem festivalu Graška Gora poje in igra. Ansambel sicer prihaja iz Polzele, sestavlja pa ga šest članov, med njimi tudi Ravenčan Andrej Gorenjak. Odlični, izobraženi glasbeniki z dolgoletnimi izkušnjami na glasbeni sceni delujejo v postavi klasičnega kvinteta s pevko Kajo Humski.

 

FOTO: S.O.S.Kvintet

Tudi Pvaninski Abuhi so domači javnosti dobro poznani, saj vsi prihajajo iz objema Uršlje Gore. Najprej so skupaj prepevali v Akademskem pevskem zboru Maribor, kot ansambel pa družno delujejo vse od leta 2012, od takrat so zapeli in zaigrali že na mnogih porokah, veselicah, abrahamih in ostalih prireditvah po Sloveniji. Zasedbo trenutno sestavljajo štirje fantje: Tilen Repenšek, Rožle Javornik, Tadej Breznik in Miha Rošer.

FOTO: Pvaninski abuhi

Po koncertu organizatorji obljubljajo tudi pokušino grešnega novega vina ter dobrot z okoliških kmetij.

Vstopnice za dogodek so sicer že v prodaji, po ceni 10€ jih je mogoče kupiti na DTK-ju Ravne.

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.