Ansambel Mladika ob 10. obletnici z novo zgoščenko

mladika 3

Ansambel Mladika ob 10. obletnici delovanja predstavlja novo CD ploščo, Pot življenja, ki je plod prijateljstva, ustvarjalnosti in ljubezni do glasbe. V tem času so si nabrali veliko izkušenj z igranji po Sloveniji in po svetu (Kanada, Nemčija, Avstrija, Hrvaška, Italija …), prav tako pa so nastopili na vseh največjih festivalih narodno zabavne glasbe v Sloveniji, kjer so prejeli tudi nagrade – absolutni zmagovalci festivala Graška Gora, nagrada občinstva na festivalu Števerjan … Vse nagrajene skladbe so na novi zgoščenki.

Avtorji, ki so prispevali, da je album glasbeno pester so: Peter Tovornik, Igor Podpečan, Vera Šolinc, Igor Pirkovič, Damijan Pasarič, Marjan Turk, Gregor Kolar, Matija Del Negro, Franci Štrajhar in Matej Kocjančič. Z bogato izbiro pesmi je nova zgoščenka ansambla Mladika prava izbira za ljubitelja večglasnega petja s pevko in instrumentalnega tria z diatonično harmoniko.

Ansambel Mladika deluje vse od leta 2008. Prvotno skupino so vse do konca leta 2016 sestavljali štirje člani, v začetku leta 2017 pa sta se k trem ustanovnim članom pridružila dva nova člana, ki sta se z zasedbo hitro ujela. Ansambel Mladika je v oktobru gostoval v Kanadi pri naših rojakih, kjer so imeli kar nekaj uspešnih koncertov. Turneja po Kanadi jim ostaja v prijetnem spominu.

 

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.