Koroške Novice je spletni medij, ki je na spletu prisoten že od leta 2013. Z novicami, ki jih dnevno dodajamo na našo stran, želimo posredovati informacije širši javnosti ter Koroško, za katero menimo, da je premalo “opažena” predstaviti širši javnosti.

Podjetje PA-MG, Aleš Uršej s.p., ki upravlja s portalom koroskenovice.si ima za delovanje portala določene stroške (strežniki, vzdrževalci strani, novinarji, prevozni stroški, foto in video oprema, računalniška oprema, internet,..). Mnogokrat na lastne stroške obiščemo dogodke, jih fotografiramo, posnamemo ter pripravimo na našo stran. Na spletni strani sicer ponujamo oglaševanje (prikazujejo se tudi Google oglasi, ki pa prinašajo zanemarljivo vsoto in želimo, da jih je na strani čimmanj), vendar pa s tem oglaševanjem ne pokrijemo niti stroškov samega gostovanja naše spletne strani.

Koronavirus in preživetje medijev

Epidemija koronavirusa je povzročila ogromno zmanjšanje oglaševanja (kar je za nas edini prihodek), in zato mediji med najbolj prizadetimi v gospodarstvu. Kljub vsemu, pa v teh časih normalno ali pa celo v povečani meri delujemo naprej, ostali pa smo skoraj brez vseh oglaševalskih prihodkov, čeprav je naša vloga družbeno izjemno pomembna.

Kot so zapisali tudi v Slovenskem združenju medijev, “smo gospodarska veja, ki je dosedanji interventni ukrepi skoraj ne zajemajo, čeprav smo v teh časih podobno kot mnoge druge pomembne institucije dolžni delovati naprej. Mediji smo nosilci obveščanja in izobraževanja prebivalstva o nastali situaciji, zato si družba ne more privoščiti ‘medijskega mrka'”. V zadnjih tednih prihaja do množične odpovedi oglaševanja, novih oglaševalcev pa praktično ni za dobiti. 

Na to so opozorili tudi iz Društva novinarjev Slovenije, kjer bralcem, gledalcem in poslušalcem sporočajo, “da medije po zmožnostih podprejo tudi finančno, z nakupom časopisa, digitalnih paketov in naročnin ali donacijami, da bodo še naprej lahko dobivali preverjene informacije, ki temeljijo na zanesljivih virih”.

Zato vse naprošamo, da, če so le zmožni, kakorkoli podprejo naš projekt, saj le tako nam lahko uspe “preživeti” v težkih časih. Veseli bomo kakršnekoli pomoči!

Če vam je naše delo všeč in če naš projekt podpirate, vas vabimo, da kliknete na spodnji gumb “Donate“, kjer nam lahko preko PayPal sistema (vseh kreditnih kartic) pomagate za lažjo delovanje naše spletne strani. Veseli bomo kakršnekoli višine donacije!

Vašo donacijo lahko nakažete tudi na naš TRR

Če želite, lahko donirate tudi direktno na naš TRR račun, s pripisom: DONACIJA.

TRR: SI56 6100 0001 6623 043 odprt pri Delavski Hranilnici

PA-MG, Aleš Uršej s.p.

Mislinjska Dobrava 90

2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

Donacija s kriptovalutami

BITCOIN naslov: bc1qlu3t4hv7p8a76krn02wfzlupgvmgnwdhd58y74

ETHEREUM naslov: 0x5814A643A8e91e59A5295f223F76E4c1837B2622

Oglaševanje

Naš medij lahko podprete tudi z oglaševanjem svojega podjetja / storitve. V času krize, je v samoizolaciji in pod sloganom #ostanidoma, veliko ljudi na prav na internetu. Zato je oglaševanje v tem času lahko dolgoročno zelo učinkovito. Če želite izvedeti več, obiščite to povezavo.

HVALA vsem za podporo