Policija prijela 42-letnega odvisnika, osumljenega 20 kaznivih dejanj

policija luči

Minuli konec tedna so celjski policisti pri vlomu v trgovino na Ulici frankolovskih žrtev v Celju, prijeli 42-letnega Celjana, ga pridržali ter s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Ko so ga zalotili v trgovini, je imel pripravljenih za dobrih 800 evrov cigaret, čokolad in vžigalnikov, ki jih je nameraval ukrasti. Za dobrih 1.500 evrov škode je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat. 42-letnik je med drugim osumljen ropa invalidnega občana, konec marca letos na Mariborski ulici v Celju. Občanu je ukradel denarnico s 150 evrov gotovine.

Isti dan je iz odklenjene kleti stanovanjske hiše ukradel več različnega orodja, kamero in več drugih stvari vrednih dobrih 500 evrov. Pri tatvini ga je zalotil lastnik in ga skušal zadržati, vendar ga je 42-letnik odrinil in pobegnil z ukradenim.

V zadnjih mesecih je vlomil v trgovino s čevlji v Celju in ukradel več parov obutve. V trgovskem centru v Celju je iz ene od trgovin ukradel tri dražje kose oblačil. Poleg omenjenega je najmanj šestkrat vlomil v gostinske lokale v Celju. Kradel je hrano, pijačo in denar. Osumljen je tudi storitve več tatvin v trgovinah. V štirih primerih je osumljen tudi kršitve nedotakljivosti stanovanja. Dvakrat je vlomil v nenaseljeno stanovanje na Mariborski ulici, dvakrat pa v prostore nekdanjega gostinskega lokala na Aškerčevi ulici v Celju in bival v omenjenih prostorih.

42-letnika, sicer odvisnika od prepovedanih drog, so policisti v preteklosti
zaradi tovrstnih kaznivih dejanj že večkrat obravnavali in kazensko
ovadili. Bil je tudi že obsojen.

Vir: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja