Search
Close this search box.

FOTO: Koroško zajelo močno neurje

FOTO: PGD Radlje

V ponedeljek, 27. junija 2016, zjutraj okoli 4. ure, je Koroško zajelo močno deževje. Poplavilo je več hiš, voda je zalivala ceste, sprožili so se plazovi.

FOTO: PGD Radlje

Danes, okoli četrte ure zjutraj, je na Koroškem prišlo do močnega deževja. Na območju od Prevalj do Mežice, je poplavilo kleti več stanovanjskih hiš, voda je zalivala ceste, tako da je bila nekaj časa neprevozna regionalna cesta na relaciji od Prevalj do Mežice.

Poplavljena glavna cesta na Prevaljah

Ob neurju je na Breznici pri Prevaljah odtrgalo del strehe stanovanjske hiše, ki je poškodovala osebni avtomobil, v Podkraju pri Mežici pa je zaradi sprožitve večjega plazu ogrožena električna napeljava.

V bližini Sv. Boštjana pri Dravogradu je vlak zapeljal na večji nanos mulja na progi, zaradi česar je iztiril vagon, ki je trčil v čuvajnico ob progi. Nastala je večja škoda. Ogled kraja še poteka.

 

Zalita cesta in parkirišče v Sp. Vižingi (FOTO: PGD Radlje)

Poplavljena cesta

Poplave v Sp. Vižingi

Poplavljen parkirni prostor v Sp. Vižingi

 

MEŽICA

 

3.52: Občino Mežica je zajelo močno deževje, pri čemer je na Trgu svobode, Ob Meži, v Lenartovi ulici, na Leški cesti, Partizanski cesti, Ob Šumcu, na Platu, Gosposvedski cesti, Celovški cesti, v Podkraju , Malgajevi ulici, Ulici Kralja Matjaža, Smrečnikovo, meteorna voda zalila prostore stanovanjskih objektov, zalivala in ogrožala stanovanjske hiše ter poplavljala lokalne in glavno ceste. Posredovali so gasilci PGD Mežica in PGD Črna na Koroškem. Odmašili so jaške za meteorno vodo, počistili prostore in izčrpali vodo iz poplavljenih objektov. Skupaj s poveljnikom OŠCZ in strokovnim delavcem ZIR občine ter Komunalnim podjetjem občine, so zagotovili delovne stroje, ki so odpravljali posledice nanosa večje količine zemlje in peska na lokalne ceste, glavno cesto in ulice na celotnem območju občine.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2016/neurjemezica” title=”Galerija slik”]

FOTO: Slavko Kopmajer

6.17: Sredi gozda na težko dostopnem mestu v naselju Podkraj v občini Mežica sprožil zemeljski plaz v širini 25 in dolžini 40 metrov. Ogled opravljajo gasilci PGD Mežica skupaj s predstavniki občine, ki se bodo dogovorili glede sanacije plazu.

7.05: Zdrs zemeljskega plazu v naselju Smrečnikovo v občini Mežica.

8.58: Ob močnem neurju se je plaz sprožil na dvorišče individualne hiše na Platu v Mežici, pri čemer same hiše ni ogrožal.

 

PREVALJE

 

3.31: Močno deževje je zajelo občino Prevalje, pri čemer je na Trgu, Ugaslih pečeh, Na Fari, Zgornjem kraju, Nicini, Leše, Polje, Stražišču, Breznici, Ob Meži, Na produ ter Perzonali meteorna voda zalila prostore stanovanjskih objektov, ogrožala stanovanjske hiše in poplavljala ceste. Posredovali so gasilci PGD Prevalje in PGD Kotlje. Odmašili so jaške za meteorno vodo, počistili prostore in izčrpali vodo iz poplavljenih objektov. Skupaj s poveljnikom OŠCZ in strokovnim delavcem ZIR občine so zagotovili delovne stroje, ki so odpravljali posledice nanosa večje količine zemlje in peska na lokalne ceste in ulice na celotnem območju občine.

4.52: Sprožil se je plaz, ki je v kraju Breznica, občina Prevalje, zasul želežniško progo Prevalje-Pliberk in poškodoval streho stanovanjske hiše.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2016/plaz_prevalje” title=”Galerija slik”]

FOTO: M.I.

5.30: V Zgornjem kraju v občini Prevalje se je sprožil zemeljski plaz in poškodoval stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Prevalje. Ogled so opravili predstavniki občine, ki se bodo tekom dneva dogovorili glede sanacije plazu.

9.13: V Breznici, občina Prevalje, se je sprožil plaz, ki je poškodoval streho stanovanjske hiše in zasul želežniško progo Prevalje-Pliberk.

10.46: Črpanje vode in odstranjevanje mulja iz kleti na Trgu 26, Prevalje.

11.01: Naplavine zajezile tok potoka ispod mostu na Lešah.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2016/neurje_lese” title=”Galerija slik”]

FOTO: Zoran Polenik, Zala Janet

 

RAVNE NA KOROŠKEM

 

3.50: Močno deževje je zajelo občino Ravne na Koroškem. Pri tem je na Stražišču, Tolstem vrhu ter Zelenbregu, meteorna voda zalila prostore stanovanjskih objektov, ogrožala stanovanjske hiše in poplavljala ceste. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Ravne na Koroškem. Odmašili so jaške za meteorno vodo, počistili prostore in izčrpali vodo iz poplavljenih objektov.

 

DRAVOGRAD

 

5.09: Na težko dostopnem mestu v Svetem Danijelu v občini Dravograd iztiril potniški vlak. Potnik in strojevodja, ki sta bila na vlaku nista poškodovana. Do prihoda dežurnih delavcev Slovenskih železnic so nudili pomoč poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem in gasilci Dravograd.

5.54: Meteorna voda je zalila magistralno cesto Dravograd–Radlje ob Dravi. Gasilci PGD Dravograd in Trbonje so pomagali cestnemu podjetju VOC Celje pri čiščenju cestišča.

6.10: Zemeljski plaz zasul lokalno cesto Dravograd–Trbonje v naselju Bukovje v občini Dravograd. Posredovale so pristojne službe cestnega podjetja VOC Celje.

 

RADLJE OB DRAVI

 

5.04: Meteorna voda zalivala podjetje Pergola v Spodnji Vižingi v občini Radlje ob Dravi. Aktivirani so bili gasilci PGD Radlje ob Dravi, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno, ker je voda sama odtekla.

 

PODVELKA

 

7.38: Črpanje meteorne vode iz podjetja POLOLES v Janževskem vrhu v občini Podvelka.

 

Močno deževje je nevšečnosti sicer povzročalo že včeraj, predvsem na območju Radelj ob Dravi.

 

FOTO: PGD Radlje

V ponedeljek, 27. junija 2016, zjutraj okoli 4. ure, je Koroško zajelo močno deževje. Poplavilo je več hiš, voda je zalivala ceste, sprožili so se plazovi.